BIJELE TAČKICE U PODRUČJU OČIJU NEMOJTE NIPOŠTO ISTISKIVATI! Ovo su načini na koje ih se jedino možete riješiti!

Porodica i zdravlje
BIJELE TAČKICE U PODRUČJU OČIJU NEMOJTE NIPOŠTO ISTISKIVATI! Ovo su načini na koje ih se jedino možete riješiti!
.

Bijele tačkice u području očiju nipošto nemojte pokušavati istisnuti, donosimo vam način na koji ih se možete riješiti.

Vjerojatno su vam se na licu barem jednom u životu pojavile sitne bijele točkice koje na prvi pogled izgledaju kao prištići koje je lako istisnuti. Možda ste ovo već i probali i otkrili da je to teže nego što ste mislili, a sve zbog toga jer se uopće ne radi o prištićima.

1

Te bijele točkice, odnosno milije, zapravo su nakupine keratina (bjelančevina ključna za izgradnju vanjskog sloja kože) koji ostaje zarobljen ispod površine kože. Osim u odraslih, pojavljuje se i kod novorođenčadi i to obično na najtanjim dijelovima lica – oko očiju i na kapcima, makar mogu nastati i na obrazima.

2

Milije zapravo nisu opasne, ali su nepoželjne zbog estetskog dojma, a u odraslih su najčešće posljedica korištenja neodgovarajuće kreme za lice ili one za područje oko očiju koje mogu biti preteške/premasne.

3

Kako ih se riješiti?
Prva stvar koju je dobro znati jest da ih se nikako ne smije istiskivati u kućnoj radinosti jer na licu mogu nastati ožiljci. Ništa nećete napraviti klasičnim tiskanjem jer su ove kuglice puno tvrđe od prištića.

4

Može vam pomoći dermatolog ili kozmetičarka koja će vam posebnom iglom izvaditi miliju van. Ako vam se to ne čini kao dobra opcija, možete ih se riješiti i blagim pilingom od šećera i limuna, medom ili uljem čajevca.

5

VISOK NIVO ESTROGENA! Prepoznajte simptome porasta ovog hormona kod žena ali i kod muškaraca!

 

 

Ne propustite