VOĆE KOJE PODMLAĐUJE KOŽU I ŠTITI SRCE: Pomaže i kod alergija, ali samo ako se koristi na ovaj način

Objavljeno:18.05.2022 - 14:30
A A A Times Arial

Foto: printscreen

Uvedite grejpfrut u redovnu ishranu, uživaćete u njegovim blagodatima za zdravlje i ljepotu kože.

Svakog dana treba da pojedete bar jednu porciju svježeg voća, kažu nutricionisti, a uz ono sezonsko koje stiže kod nas, valja uvijek dodati i malo agruma. Grejpfrut se preporučuje, jer je prepun antioksidanata zahvaljujući kojima je blagotvoran za zdravlje.

Ovaj citrus je prepun vitamina i vlakana, a od antioksidanata se izdvajaju karotenoidikoji vezuju slobodne radikale i tako umiruju upalne procese u tijelu. Prisutna je i zavidna količina flavonoida koji, takođe, djeluju antioksidantno kao i tanina. Ljekovito dejstvo grejpfruta ogleda se u ublažavanju simptoma alergije, manjem stvaranju štetnih naslaga u arterijama, širenju krvnih sudova i zaštiti srca od kardiovaskularnih oboljenja.Najvažniji za zdravlje kože je njegov sastojak naringin, jer smiruje upale i smanjuje masnoće u tijelu, a koži pomaže da se regeneriše. Najbolje je da konzumirate cijelu voćku, a ne samo da iscijedite sok. Mnogi su u iskušenju da kupe suplemente ili sokove na bazi grejpfruta, ali nutricionisti kažu da je svježe voće neuporedivo bolje.

Ako vam je grejp previše kiseo ili gorak, izmiksajte ga sa jednom bananom i dobićete fantastičan eliksir zdravlja i ljepote.