5 boja na tanjiru za kojima žudi naše tijelo
Zeleno – čisti i obnavlja organizam
Najzastupljenije povrće koje su nam od malena servirali na tanjiru ujedno je i najraznovrsnije špinat, brokula, kupus, grašak, mahune, paprika, mladi luk, šparoge, rikola, poriluk, leća, paprika, prokulica, avokado, kivi, grožđe. Niz se još nastavlja, a najvažnije je znati kako su zeleni plodovi izvori važnih antioksidansa luteina i karotenoida, sadrže željezo, folnu kiselinu, kalcij, betakaroten. Njihova najjača funkcija je u čišćenju organizma, najčešće se provodi detoksikacija upravo zelenim voćem i povrćem jer ono tijelo istovremeno hrani, odmara i čisti.
Savjet: Dan započnite zelenim smoothiem, ručak začinite kratko termički obrađenim zelenim povrćem, dok je za večeru mješavina zelenila kuhanog poriluka, leće i svježe rukole s par kapi maslinova ulja i limuna iscjeljujuća.