5 boja na tanjiru za kojima žudi naše tijelo
Narandžasto i žuto – štiti kožu
Osvježavajuće boje marelice, manga, breskve, narandže, ananasa, grejpa, nektarine, papaje, bundeve, mrkve, kukuruza, paprike upravo jednako kao što izgledaju djeluju na organizam. Betakaroten kojim ovi plodovi obiluju naš organizam pretvara u vitamin A koji štiti kožu od utjecaja slobodnih radikala. Tu su još obilje kalija, fosfora, magnezija, natrija, sumpora i kalcija koji hrane svaku stanicu u tijelu. Antioksidansi kojima obiluju pomažu u očuvanju dišnog sustava i ublažavaju upalne procese, te su zaslužni za blistavu i sjajnu kožu.
Savjet: Sok od svježe cijeđenih citrusa s naribanom koricom, ukoliko se radi o domaćem plodu, djeluje poput injekcije vitamina i minerala na organizam. Povrće se preporuča konzumirati što kraće termički obrađeno a idealno je svježe narezano u salati.