Napravite odličan i brzinski pikantan gulaš s pilećim prsima

Čorbe
Napravite odličan i brzinski pikantan gulaš s pilećim prsima
Napravite odličan i brzinski pikantan gulaš s pilećim prsima

Sastojci:

– pileća prsa

– 3 glavice luka

– 1 zelena paprika

– 1 svježi paradajz 

– 2 mrkve

– 1 šolja ulja

– 1 kašika slatke crvene mljevene paprike

– 1 kašika mljevene ljute paprike

– 1 kašika začina

– malo soli i bibera, sjeckan peršinov list, grančica ružmarina, list lovora

– kašika  brašna

Priprema:

Za početak sitno isjeckajte luk i ispržite ga na ulju. Na to dodajte sjeckanu mrkvu. Kada se sve proprži dodajte pileća prsa koja ste prethodno izrezali na kockice. Nakon toga dodajte malo vode i dinstajte. Nakon toga dodajte paprike, lovorov list i ružmarina. Tijekom kuhanja nadolijevajte vode i pazite da ne zagori. Kada je meso već skoro skuhano dodajte oguljenu i nasječenu rajčicu. Pred sam kraj nadodajte začine.

U šolji s malo vode razmutite brašno i dodajte u gulaš. Na samom kraju dodajte sjeckani peršinov list. Smjesu promještajte i pustite da se dvije minute krčka.

Kao prilog preporučamo pire krompir.

(dnevno.hr) 

Ne propustite