Napravite odličan i brzinski pikantan gulaš s pilećim prsima
Sastojci:
– pileća prsa
– 3 glavice luka
– 1 zelena paprika
– 1 svježi paradajz
– 2 mrkve
– 1 šolja ulja
– 1 kašika slatke crvene mljevene paprike
– 1 kašika mljevene ljute paprike
– 1 kašika začina
– malo soli i bibera, sjeckan peršinov list, grančica ružmarina, list lovora
– kašika brašna
Priprema:
Za početak sitno isjeckajte luk i ispržite ga na ulju. Na to dodajte sjeckanu mrkvu. Kada se sve proprži dodajte pileća prsa koja ste prethodno izrezali na kockice. Nakon toga dodajte malo vode i dinstajte. Nakon toga dodajte paprike, lovorov list i ružmarina. Tijekom kuhanja nadolijevajte vode i pazite da ne zagori. Kada je meso već skoro skuhano dodajte oguljenu i nasječenu rajčicu. Pred sam kraj nadodajte začine.
U šolji s malo vode razmutite brašno i dodajte u gulaš. Na samom kraju dodajte sjeckani peršinov list. Smjesu promještajte i pustite da se dvije minute krčka.
Kao prilog preporučamo pire krompir.
(dnevno.hr)