Paradajz čorba s povrćem i tjesteninom
Sastojci:
- 150 g pančete
- 1 glavica crnog luka
- 1 krompir
- 2 šargarepe
- 1 manja tikvica
- 100 g mladog graška
- 50 g kukuruza šećerca
- 5 dl paradajz soka
- 1 l supe od povrća
- 70 g tjestenine po izboru
- so, biber
Priprema:
1. Crni luk i tikvicu očistiti i isjeći na kockice, pančetu takođe isjeći na kockice.
2. Šargarepu oguliti i isjeći na kolutove, a krompir na krupnije kocke.
3. Na malo ulja propržiti pančetu i crni luk pa dodati šargarepu u grašak te pržiti neprekidno mješajući dok napola ne omekšaju.
4. Sipati sok od paradajza i supu od povrća pa nastaviti kuhanje dok ne proključa.
5. Ubaciti kukuruz šećerac, krompir i tikvicu, dodati začine po ukusu i nastaviti kuvhanje dok sastojci ne omekšaju.
6. Pred kraj kuhanja ubaciti tjesteninu pa kuhati još desetak minuta dok ne nabubri.
(pošaljirecept.rs/Foto: Bakina Kujna)