Lagana pileća čorbica će oduševiti sve vaše ukućane
Malo celera, bijelog luka po želji, so, biber, kurkuma, 2 lista lovora, par zrna kima.
Sastojci:
- 0,5 kg pilećih fileta
- 2 glavice crnog luka
- 1 mrkva
- 1 manja tikvica
- 2 krompira srednje veličine
Pripremanje:
Malo celera, bijelog luka po želji, so, biber, kurkuma, 2 lista lovora, par zrna kima.
Staviti u šerpu ulje i malo putera da se zagrije pa dodati isječen na kocke crni luk. Kad se luk izdinsta dodati piletinu isječenu na kocke pa dinstati oko 5 minuta. Nakon toga dodati mrkvu i tikvicu isjeckano na sitno ili izrendano kako želite. Dinstati uz miješanje.dodati krompir isječen na kocke, promiješati sve pa dodati začine. Sve dobro izmiješati i dodati 1,5 litara tople vode. Kuhati oko pola sata pa dodati 1 kašiku brašna umućenog sa vodom. Kuhati još oko pola sata da se sve fino poveže a da ne bude pregusto. Posuti sjeckanim peršunom.