PRIJATNO!

Lagana pileća čorbica će oduševiti sve vaše ukućane

Objavljeno:08.06.2016 - 16:27
A A A Times Arial

Sastojci:

  • 0,5 kg pilećih fileta
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 mrkva
  • 1 manja tikvica
  • 2 krompira srednje veličine

 

Pripremanje:

Malo celera, bijelog luka po želji, so, biber, kurkuma, 2 lista lovora, par zrna kima.

Staviti u šerpu ulje i malo putera da se zagrije pa dodati isječen na kocke crni luk. Kad se luk izdinsta dodati piletinu isječenu na kocke pa dinstati oko 5 minuta. Nakon toga dodati mrkvu i tikvicu isjeckano na sitno ili izrendano kako želite. Dinstati uz miješanje.dodati krompir isječen na kocke, promiješati sve pa dodati začine. Sve dobro izmiješati i dodati 1,5 litara tople vode. Kuhati oko pola sata pa dodati 1 kašiku brašna umućenog sa vodom. Kuhati još oko pola sata da se sve fino poveže a da ne bude pregusto. Posuti sjeckanim peršunom.