Hajdučka čorba: Samo za prave gurmane

Čorbe
Hajdučka čorba: Samo za prave gurmane
Hajdučka čorba: Samo za prave gurmane

Sastojci:

- 400 g teletine

- 300 g šampinjona

- 2 glavice crnog luka

- 1 veza zeleni

- 150 g mesnate slanine

- 1 kašika mljevene paprike

- 150 g dimljene kobasice

- 2,5 dl kiselog mlijeka

- 1,5 dl neutralne pavlake

- 1 kašika brašna

- 5 kašika ulja

- mješavina začina, biber

Priprema:

1. Crni luk, zelen, slaninu i teletinu isjeći na kockice, pečurke isjeći na listove, dimljenu kobasicu na kolutove.

2. Na malo ulja propržiti crni luk i slaninu, a potom dodati zelen i meso, te dinstati uz povremeno dolijevanje vode po potrebi.

3. Kada meso i povrće omekšaju, naliti vodom, dodati mljevenu papriku, kobasice, šampinjone i začine po ukusu, te kuhati na umjerenoj temperaturi još 15 min.

4. Posebno umutiti kiselo mlijeko, pavlaku i brašno. Dodati u čorbu pred kraj kuhanja, promiješati i sačekati da proključa, a potom je skinuti sa ringle.

(pošaljirecept.rs) 

Ne propustite