Hajdučka čorba: Samo za prave gurmane
Sastojci:
- 400 g teletine
- 300 g šampinjona
- 2 glavice crnog luka
- 1 veza zeleni
- 150 g mesnate slanine
- 1 kašika mljevene paprike
- 150 g dimljene kobasice
- 2,5 dl kiselog mlijeka
- 1,5 dl neutralne pavlake
- 1 kašika brašna
- 5 kašika ulja
- mješavina začina, biber
Priprema:
1. Crni luk, zelen, slaninu i teletinu isjeći na kockice, pečurke isjeći na listove, dimljenu kobasicu na kolutove.
2. Na malo ulja propržiti crni luk i slaninu, a potom dodati zelen i meso, te dinstati uz povremeno dolijevanje vode po potrebi.
3. Kada meso i povrće omekšaju, naliti vodom, dodati mljevenu papriku, kobasice, šampinjone i začine po ukusu, te kuhati na umjerenoj temperaturi još 15 min.
4. Posebno umutiti kiselo mlijeko, pavlaku i brašno. Dodati u čorbu pred kraj kuhanja, promiješati i sačekati da proključa, a potom je skinuti sa ringle.
(pošaljirecept.rs)