Ukusna čorba od paradajza i bijelog vina

Čorbe
Ukusna čorba od paradajza i bijelog vina
Crni luk izdinstaje na vrućem ulju. Dodajte paradajz pa nastavite da dinstate. Dospite brašno, pa malo kasnije i sok od paradajza, bijeli luk, so, biber i šećer.

Sastojci:

- 1 glavica sitno sjeckanog crnog luka
- 1 kašika maslinovog ulja
- 4 paradajza isječenog na kriške
- 1 kašika brašna
- 1/2 l soka od paradajza
- 1 čen sitno isjeckanog bijelog luka
- so, biber, 1 kašičica šećera
- 1/8 l bijelog vina
- 100 g parmezana

Priprema:

1. Crni luk izdinstaje na vrućem ulju. Dodajte paradajz pa nastavite da dinstate. Dospite brašno, pa malo kasnije i sok od paradajza, bijeli luk, so, biber i šećer.

2. Potom dospite i 1/4 litar vode i vino, pa sve kuhajte oko 3 minute. Stavite sir u čorbu da se rastopi. Po želji, serviranu čorbu pospite isitnjenim peršunom i izrendanim sirom

 

(Recept objavljen u časopisu Lea kuhinja recepti za vas, broj 4.)

Ne propustite