Fantastična krem supa od gljiva i sira
Šampinjone isjeći na listove, crni luk sitno isjeckati
Sastojci:
- 400 g šampinjona
- 60 g struganog parmezana
- 3 kašike margarina
- 1 glavica crnog luka
- 2 dl pavlake
- 2 kašike brašna
- 1 kašičica mljevene paprike
- mješavina začina
- biber
Pripremanje:
1. Šampinjone isjeći na listove, crni luk sitno isjeckati
2. U odgovarajućoj šerpi otopiti puter, dodati crni luk i kratko popržiti.
3. Zatim dodati šampinjone i dinstati dok pečurke ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
4. Posuti brašnom i mljevenom paprikom, naliti vodom, pa kuhati na umjerenoj temperaturi i miješati sve dok ne dobije odgovarajuću gustinu.
5. Pred kraj kuhanja dodati začine po ukusu, parmezan i pavlaku pa polako promiješati.
(Recept objavljen u časopisu Dobra Hrana, broj 20.)