SPREMATE ZIMNICU? Ovo je recept za NAJUKUSNIJI AJVAR , priprema se BRZO I JEDNOSTAVNO

Objavljeno:20.09.2022 - 12:20
A A A Times Arial

Postoji li išta što još nije ispričano o ajvaru, tom miljeniku svih generacija u porodici, čijem okusu se iznova veselimo svake godine?

Otkrivamo vam recept za najukusniji ajvar koji se sprema na našim prostorima.

  • 15 kg paprika
  • 5 kg patlidžana
  • 800 ml ulja
  • 4 kašike soli
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašike esencije

Priprema

Paprike i patlidžan oprati, i ispeći. Zatim ih očistiti, i samljeti. U šerpu sipati 800 ml ulja, zagrijati i dodati paprike i patlidžan. Dodati so, šećer i esenciju. Kuhati uz neprestano miješanje.

U vruće sterilisane tegle sipati vruć ajvar, dobro zatvoriti i vratiti u rernu 90 minuta na 90 stepeni. Ostaviti da prenoće u rerni.
Izvor: Hayat