SPREMATE ZIMNICU? Ovo je recept za NAJUKUSNIJI AJVAR , priprema se BRZO I JEDNOSTAVNO
Postoji li išta što još nije ispričano o ajvaru, tom miljeniku svih generacija u porodici, čijem okusu se iznova veselimo svake godine?
Postoji li išta što još nije ispričano o ajvaru, tom miljeniku svih generacija u porodici, čijem okusu se iznova veselimo svake godine?
Otkrivamo vam recept za najukusniji ajvar koji se sprema na našim prostorima.
- 15 kg paprika
- 5 kg patlidžana
- 800 ml ulja
- 4 kašike soli
- 2 kašike šećera
- 2 kašike esencije
Priprema
Paprike i patlidžan oprati, i ispeći. Zatim ih očistiti, i samljeti. U šerpu sipati 800 ml ulja, zagrijati i dodati paprike i patlidžan. Dodati so, šećer i esenciju. Kuhati uz neprestano miješanje.
U vruće sterilisane tegle sipati vruć ajvar, dobro zatvoriti i vratiti u rernu 90 minuta na 90 stepeni. Ostaviti da prenoće u rerni.
Izvor: Hayat