SAMO OVAKO ĆETE PRAVILNO ZAMRZNUTI BOROVNICE: Većina ne zna ovaj metod, ali je jedini ispravan

Zimnica
SAMO OVAKO ĆETE PRAVILNO ZAMRZNUTI BOROVNICE: Većina ne zna ovaj metod, ali je jedini ispravan
.

Borovnice su izuzetno blagotvorne za naše zdravlje, pa bi bilo dobro da ih imamo u domaćinstvu i kada prođe sezona Ove ljubičaste bobice pune vitamina i gvožđa možemo da zamrznemo, ali je važno da to uradimo na pravi način.

Mada se obično zamrzavaju posle pranja i sušenja, stručnjaci ne preporučuju da ih peremo jer se tako skida spoljašnji „voštani“ sloj koji štiti plod od bakterija. Umesto toga, borovnice rasporedite na pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje i ostavite ih dva sata u zamrzivaču, a zatim ih pakujte u kese za zamrzavanje ili hermetičke posude koje će očuvati njihovu svežinu.

Najbolje bi bilo da se konzumiraju prvih šest meseci posle zamrzavanja, ali možete i do deset meseci, samo je važno da označite na posudi ili kesi kad ste ih stavili u zamrzivač.

Nije svejedno ni kako odmrzavate borovnice. Bobice iz zamrzivača stavite u činiju, brzo ih isperite i odmah upotrebite ako ih koristite za ledeni smuti. Možete ih ostaviti da se otope na sobnoj temperaturi ukoliko planirate da ih upotrebite za pite, palačinke ili mafine, prenosi Krstarica

Ne propustite