BOLEST MOŽETE VIDJETI NA RUKAMA

PRVI ZNAK TEŠKE BOLESTI: Odmah pogledajte da li imate OVO NA NOKTIMA - PRVI SIMPTOM "TIHOG UBICE"

Objavljeno:24.10.2021 - 16:05
A A A Times Arial

Nije rijetkost da čujemo od onih koji su se razboljeli da im je organizam i prije postavljanja dijagnoze poručivao da nešto nije u redu. Simptomi srčanih oboljenja vide se i na rukama, odnosno, noktima.

Bolest se vidi na boji kože, beočanja, ali i na rukama, odnosno, noktima. Zato je od izuzetne važnosti da pratimo i osluškujemo organizam kako bismo prepoznali kada je vrijeme da se obratimo ljekaru.

Povišene vrijednosti holesterola obično su povezane s nepravilnom ishranom i stresom. Iako je ovo stanje bezopasno u svojim početnim fazama, vremenom se povećava rizik od nastanka kardiovaskularnih bolesti, prije svih ateroskleroze. Problem je što ovaj "tihi ubica" izaziva haos u organizmu prije uočljivih znakova upozorenja.

Međutim, ljekari tvrde da promjena boje na noktima mogu da budu poziv na buđenje - tamno crveni nokti ukazuju na mogućnost kardiovaskularne bolesti, a tamne linije, odnosno male mrlje krvi koje se pojavljuju kada su sitni krvni sudovi oštećeni, na povišen holesterol. 

 "Kada je to znak srčane bolesti, ljudi obično imaju simptome poput visoke temperature i slabih ili nepravilnih otkucaja srca“, objašnjavaju američki ljekari. 

 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!