SRBIJA

EVO KAD NAM STIŽE VELIKI SNIJEG, OBJAVLJENA DUGOROČNA PROGNOZA DO KRAJA MAJA: Evo kakvo nas vrijeme očekuje, LJUDI SE HVATAJU ZA GLAVU

Objavljeno:09.01.2020 - 14:28
A A A Times Arial

Foto: Kurir.rs

Republički hidrometeoroški zavod objavio je vremensku prognozu do kraja maja.

Januar

U januaru se očekuju nešto blaže temperature, ali ne zadugo. U trećoj dekadi prvog mjeseca očekuje se ledeni talas. Srednja minimalna temperatura vazduha u januaru imaće vrijednosti iznad višegodišnjeg prosjeka. U Beogradu i široj okolini minimalna temperatura biće od 1.3, a maksimalna oko 5.4 stepeni. Mjesečna suma padavina tokom januara biće u granicama višegodišnjeg prosjeka.

Februar

Predviđa se da će februar biti blaži i sa prosječnim temperaturama. Srednja minimalna temperatura vazduha u februaru imaće vrijednosti iznad višegodišnjeg prosjeka, u Beogradu i široj okolini predviđa se vrijednost februarske srednje minimalne temperature vazduha od 1 stepen, dok će srednja maksimalna temperatura vazduha tokom febuara biće oko 7.5 stepeni. Mjesečna suma padavina tokom februara biće u granicama višegodišnjeg prosjeka.

kisa

Mart

Biće nešto topliji i prosječno vlažan. Naime, u martu su previđene temeprature nešto iznad višegodišnjeg prosjeka, pri čemu će minimalna temperatura vazduha biti oko 4 stepen, a maksimalna oko 13.3ºC. Mjesečna suma padavina tokom marta biće u granicama višegodišnjeg prosjeka sa vrijednostima

April

Očekuje nas topliji i malo suhi april, s malom vjerovatnoćom za pojavu jakih mrazeva koji su uobičajeni za prvi dio ovog mjeseca. U aprilu se očekuju temperature oko 9 stepeni. Mjesečna suma padavina tokom aprila biće malo ispod višegodišnjeg prosjeka.

2098705-pester-sneg-a-1-ls

foto: Kurir.rs

Maj

Peti mjesec biće nešto topliji i suhi u odnosu na prethodne godine. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrijednost majske srednje minimalne od 13.8ºC, dok će maksimalna temperatura tokom maja biće oko 24.8ºC. Mesečna suma padavina tokom maja biće ispod višegodišnjeg prosjeka.

Izvor: Kurir.rs

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!