Tužilaštvo objavilo uzrok smrti porodilje u Vranju

Region
Tužilaštvo objavilo uzrok smrti porodilje u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je danas da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posljedičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom djelu nesavjesnog pružanja ljekarske pomoći koje se zbog smrtne posljedice može kvalifikovati kao teško djelo protiv zdravlja ljudi.

Glavni javni tužilac u Vranju Danijela Trajković navela je da će Više javno tužilaštvo predmet proslijediti na dalju nadležnost Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju, s obzirom na to da je Osnovno javno tužilaštvo nadležno za Teško delo protiv zdravlja ljudi.

Policijski službenici su prikupili potrebna obavještenja i od supruga preminule M.A, koji je je zahtijevao da nadležni državni organi utvrde uzrok smrti i pridružio se krivičnom gonjenju ukoliko se utvrdi da je neko krivično odgovoran za smrt njegove supruge, navodi se u saopštenju VJT, prenosi Tanjug.

Kako je saopšteno, Policijska uprava u Vranju postupila je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Vranju i preduzela sve potrebne radnje radi utvrđivanja svih relevantnih okolnosti vezanih za smrt M. A.

"Dana 24. aprila 2024. godine, Višem javnom tužilaštvu u Vranju dostavljen je Izveštaj o svim preduzetim radnjama, kao i prethodni Patoanatomski nalaz Zavoda za sudsku medicinu u Nišu u pogledu uzroka smrt pok. M.A. rođene 1987. godine, koji je urađen po zahtevu Zdravstvenog centra u Vranju", saopštilo je VJT u Vranju.

Imajući u vidu da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje ruptura materice sa posljedičnim iskrvarenjem, Više javno tužilaštvo će, kako je saopšteno, predmet proslijediti na dalju nadležnost Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju, obzirom da se u konkretnom slučaju može raditi o nehatnom izvršenju krivičnog djela Nesavjesno pružanje ljekarske pomoći, koje se zbog smrtne posljedice može kvalifikovati kao Teško djelo protiv zdravlja ljudi, za koje je nadležno Osnovno javno tužilaštvo.

Ne propustite