Vučićeva propaganda u punom pogonu zbog Srebrenice

Region
Vučićeva propaganda u punom pogonu zbog Srebrenice

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić već pet dana boravi u New Yorku gdje se sastaje sa brojnim državnicima ne bi li ih ubijedio da ne glasaju za usvajanje rezolucije o Srebrenici na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

Ovo je ujedno njegovo najduže odsustvo iz zemlje, prenosi Kurir. To im je jutros i potvrdila predsjednica Skupštine Ana Brnabić.

- Očekivali su da se predamo, legnemo i umremo. Mi nismo kukali, odmah smo napravili tim i krenuli da se borimo. Vučić uživa nevjerovatan ugled u svijetu i to je ponos za svakog građanina Srbije. Otkad ga znam i otkad radimo zajedno ne sjećam se da je ikad bio van zemlje pet dana. Tamo je jer se sada tamo odvija najvažnija borba. Svaki dan se po nekoliko puta čujemo. Borba će biti na ponos, kakav god ishod bio - kazala je ona.

Profesor Fakulteta političkih nauka Milan Petričković ističe da Vučić u New Yorku ulaže vanljudske napore kako bi zaštitio srpske nacionalne interese.

- To su vanljudski napori koje on ulaže da bi se kako tako izašlo iz postojeće situacije u kojoj je totalno nipodaštavajući odbačeno to što bi trebalo da bude međunarodno pravo i međunarodni standardi kojima bi se uređivala ova pitanja kojima se Vučić već danima bavi. On radi sve što je u njegovoj moći da ukaže na međunarodno pravo i činjenicu da se ono u ovim slučajevima apsolutno ne poštuje, te da se čak ne radi ni o dvostrukim aršinima prema Srbiji – kaže Petričković.

Dodaje da je Srbija bukvalno između čekića i nakovnja.

- Predsjednikovo djelovanje je već uspjelo da donese određene rezultate, prije svega kod zemalja takozvanog trećeg svijeta kojih nije malo, iako su i one pod konstantnim pritiskom svjetskih sila. No, dobro je jako da postoji naša diplomatska inicijativa, odnosno krajnji napori, ako ništa i ne budu mogli da promjene u ovoj unaprijed po njima dobijenoj utakmici, pokazuju da mi ne odustajemo - kazao je Petričković.

Ne propustite