TRIKOVI KOJE SVAKA ŽENA MORA ZNATI: Upotrijebite ih i izgledat ćete spektakularno!

Praktična žena
TRIKOVI KOJE SVAKA ŽENA MORA ZNATI: Upotrijebite ih i izgledat ćete spektakularno!
.

Izgledati najbolje moguće u rekordnom vremenu će postati lako kada naučite neke od najboljih beauty trikova. Bilo da je to korištenje proizvoda na drugačiji način nego što mu je prvobitna namjena ili neki jednostavni trikovi koji će pomoći da vaša šminka ostane na mjestu, isprobajte ove neobične olakšice u svojoj beuty rutini.

Otkrijte nekoliko načina da dobijete najviše iz svojih kozmetičkih proizvoda, i koristite ove trikove i olakšice kad god ste u žurbi ili treba da izgledate spektakularno bez pomoći profesionalnih šminkera.

Maskara kao savršeni tuš za oči

Shvatile ste da ste ostale bez tuša za oči  i to baš kad ste se spremale za veliku noć? Da, to nije baš ugodno. Srećom, maskara će vas spasiti. Sve dok imate četkicu iz tuša pri ruci, svoje šminkanje završite na isti način koristeći maskaru. Samo četkicu tuša trljajte od četkicu maskare i primijenite željenu boju i oblik na svoje kapke. Ako koristite jaku vodootpornu maskaru, možda ćete malo duže skidati šminku na kraju večeri, ali većina maskara se lako skida sa očnih kapaka kao i sa trepavica.

Bez karmina na zubima

Nošenje čak i najjačih nijasni crvenog ruža sada je savršeno sigurno sa ovim jednostavnim trikom. Nakon što nanesete olovku za usne i boju ili sjajilo, jednostavno stavite svoj kažiprst u usta, kao da želite napraviti zvuk „popp“. Nakon što prst pritisnete usnama, brzo ga sklonite i vidjećete da unutar usana uopšte nema  boje.

Savršen kupidonov luk na usnama

kl

Da bi dobile sočne usne sa bojom koja će ostati na njima, možete koristiti olovku da stvorite savršen kupidonov luk koji se neće razmazati. Ovo je jedan od najlakših a ujedno i jedan od najboljih trikova.

Počnite tako što ćete nacrtati znak X naprijed na gornjoj usni kako bi napravile vrhove luka. Zatim počnite od uglova usana, pomalo sa svake strane, da stvorite željeni oblik. Završite sa odgovarajućim ružem ili sjajilom i dobićete savšen Kupidonov luk sa bojom koja se neće razmazati.

Istaknite sjenilo za oči

Spremate se za neko posebno veče? Onda isprobajte ovaj trik koji će vam pomoći da postignete prekrasan izgled vaših očiju. Sve dok ne želite smokey izgled, sve što treba da uradite jeste da nanesete bijelu sjenu ili olovku  prije željene boje. Zbog bijele, ostale boje će se isticati a usput će smanjiti rizik od razmazivanja.

Tačkice na noktima

U svojoj kući sigurno imate ovaj  jednostavan alat koji možete koristiti za instant umjetnost na noktima! Koristite flaster! Da, flaster će vam pomoći da napravite savršen polka uzorak različitih boja na vašim noktima. Nakon što se bazna boja osuši u potpunosti, zalijepite flaster preko nokta i prelakirajte drugom bojom, i dobićete savršene tačkice koje su jednako raspoređene.

Baby puder za maskaru

Veoma često, maskare koje obećavaju i dužinu i volumen stvaraju grudvice ili se oljušte.  Kako biste dobile duže, punije trepavice bez ikakvih negativnih efekata, upotrijebite ovaj trik. Treba da naneste dva sloja maskare, sa jednim tajnim sastojkom između. Nakon prvog sloja, štapić za uši umočite u puder za bebe i nježno ga pomjerajte po trepavicama, fokusirajući se na vrhove. Drugi sloj maskare ide preko pudera, i dobićete trepavice o kojima ste sanjale.

Iskoristite korektor na pravi način

Možda ste vidjele kako profesionalni šminkeri nanose korektor u tačkicama na tamnim krugovima ispod očiju, ali to nije najbolji način da ih sakrijete. Umjesto tačkastog nanošenja i miješanja u svim pravcima, nanesite korektor počevši ispod kapka idući prema dole i bočno. Ovo će napraviti trokutasti oblik koji pomaže da se svjetlo bolje reflktuje i da brzo i lako sakrije tamne krugove.

 

Ne propustite