TEŽINA, NADUTOST, UMOR: Kako izbaciti zadržanu vodu iz tijela, 5 kg manje u samo 3 dana!

Praktična žena
TEŽINA, NADUTOST, UMOR: Kako izbaciti zadržanu vodu iz tijela, 5 kg manje u samo 3 dana!
.

Uzroke zadržavanja vode možemo tražiti u mnogim stanjima, navikama ili propustim u prehrani. Neuravnoteženost hormona za vrijeme menstrualnog ciklusa, trudnoće, menopauze i PMS-a mogu ženu ostaviti otečenom, a nije tajna kako mnoge primijete kako su im grudi “punije” nekoliko dan prije nego što trebaju dobiti mjesečnicu.

Pretjerani unos soli, šećera i masti mogu pridonijeti zadržavanju vode u organizmu, čemu dodatno pogoduje nedovoljni unos vitamina B kompleksa i proteina. Brza hrana i jela koja su jako zasoljena djeluju tako da tijelo počne zadržavati vodu, a mi se osjećamo nadutima u području trbuha i u ekstremitetima. Također, hronične bolesti poput bolesti bubrega, pluća ili artritisa mogu uzrokovati zadržavanje vode.

Peršun, biljka koju koristimo kao začin, ima “magične” moći. Njegova količina u jelima je uvijek mala, zato nije dovoljna da pokrene izlučivanje nagomilane tekućine iz tijela. Peršun je odličan saveznik u borbi protiv urinarnih problema, bubrežnih oboljenja i jak diuretik. Kao lijek može se koristiti korijen i listovi peršina.

U ključalu vodu (oko litru) dodajte 5 velikih žlica nasjeckanog peršuna.

Tekućinu pustite da odstoji oko dvadesetak minuta, nakon toga čaj možete procijediti ili piti zajedno sa nasjeckanim peršuna.

Čaj od peršun može se piti i topao i ohlađen.

Možete ga piti u bilo koje dana osim kasno navečer da ne bi po noći morali ići mokriti (Od ovog čaja često ćete ići na wc).

Izlučivanje tekućine iz organizma je vrlo važno. S urinom izbacujemo otrove, bakterije i druge štetne tvari.

Za peršun je znanstveno dokazano da je odličan diuretik, uz to je i jak antioksidans. Konzumiranje čaja od peršina je preporučljivo, ali nikako ne smijete pretjerivati. Konzumiranje neka ne bude više od litre čaja na dan. Peršin je biljka koja je od antičkih vremena prisutna kao lijek. Njemu su pripisivali magične moći, u starom Rimu se vjerovalo da grickanje listića peršina poboljšava percepciju i intelektualne sposobnosti.

Danas se ova biljka koristi samo kao začin, a dobro upućeni je koriste kao lijek.

(atma.hr) 

 

Ne propustite