GENIJALAN IZUM: Lak za nokte koji sprječava silovanje

Praktična žena
GENIJALAN IZUM: Lak za nokte koji sprječava silovanje
.

Jedan od najčešćih savjeta djevojkama kad idu van je da paze da im netko ne stavi nešto u piće. To nešto je droga za silovanje.

Četvorica studenata sa Sveučilišta "North Carolina State" izumili su lak za nokte "Undercover Colors" koji u doticaju s drogom za silovanje mijenja boju. Sve što trebate je nalakirati nokte prije izlaska i 'umočiti' nokat u piće. Ustvari, poručuju tvorci ovog laka, ne treba nokat skoroz umočiti u piće, nego ga dovesti u blagi kontak s pićem za koje sumnjate da se u njemu nalazi droga.

lak1

Ako u piću postoje ksanaks, rufinol ili gama-hidroksibuterna kiselana - tri najčešće droge za silovanje, lak će promijeniti boju. Ukoliko se to dogodi, ne samo da nećete popiti piće, nego ćete i pozvati policiju kako biste spasili ostale djevojke, piše rtl.hr.

lak2

Ovaj lak nastao je 2014. kao plod studentskog projekta, a u dvije godine studentima koji su u međuvremenu osnovali kompaniju "Undercover Colors" se javilo 49 investitora koji su uložili 5,5 miliona dolara kako bi lak koji sprječava silovanje stigao na tržište.

Ne propustite