ODGOVOR STRUČNJAKA

KAKO ĆEMO VIŠE UŠTEDITI: Saznajte konačno da li je u redu da držite bojler STALNO upaljenim ili da ga palite po potrebi!

Objavljeno:13.11.2017 - 19:29
A A A Times Arial

Svaki čovjek ima isto pitanje kada je riječ o bojleru. Da li treba da se pali samo po potrebi ili da se drži uvijek upaljenim.

U nastavku teksta ćete imati priliku saznati odgovor koji smo pripremili za vas.

Neki ljudi će reći da bojler treba stalno držati uključenim, jer na taj način voda će se samo zagrijavati i uvijek ćete imati toplu vodu, dok neki smatraju da se treba samo po potrebi, jer ćete tako uštedjeti na struji. Nemanja Nikolić, stručnjak za struju je rekao za Infosavjetnik.com da je bojler najbolje uključiti kada je jeftina struja.

Noću biste trebali to raditi, jer ćete tako uvijek imati toplu vodu ujutru, a struja je jeftina tokom noći. Pošto tada niko ne koristi vodu, vi ćete napuniti bojler toplom vodom.

Veoma je pogrešan stav da bojler treba biti uvijek uključen, jer termoregulator radi samo potrebi, odnosno vodu zagrijava tek kada vidi da treba. Vi tako trošite struju, a ponekad u nekim kućanstvima može doći do otkazivanja sistema, i napraviti ćete problem sa instalacijama, što može veliki problem da predstavlja za vas.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!