NEVJEROVATNA SNAGA I HRABROST: Tri činjenice o carskom rezu

Praktična žena
NEVJEROVATNA SNAGA I HRABROST: Tri činjenice o carskom rezu
.

Carski rez zahtijeva nevjerovatnu količinu hrabrosti i snage, a majke koje su kroz to prošle najbolje znaju o čemu je riječ.

Evo kroz šta sve prolaze…

1. Hrabro se suočavaju sa posljedicama hirurške intervencije

Možda mislite da je carski rez uobičajena procedura, ali zapravo u pitanju je ozbiljna hirurška intervencija. A baš kao i drugi tipovi ozbiljnih zahvata, carski rez nosi veliki rizik za majku i dijete.

Pritom, veoma je teško da otac ili drugi članovi porodice budu u operacionoj sali tokom porođaja i zbog toga majke mogu biti same i bez podrške koja im je u tim trenucima veoma potrebna.

2. Ne znaju da li je sve u redu dok ne napuste operacionu salu

U ovom slučaju, rizik ne nestaje sa rođenjem bebe. Kao i kod bilo koje druge operacije, doktori ne mogu da utvrde da li je sve prošlo kako treba dok ne prestane dejstvo anestezije.
Međutim, postoji jedna stvar koju mnogi ne znaju. Tokom carskog reza majka je svesna – ne oseća bol, ali osjeća sve pokrete koji se odvijaju unutar nje. Sve to je veoma neugodno i može da bude traumatično.

3. Prolaze kroz oporavak kao prave heroine

Kada se beba rodi, majčin svijet počinje da se vrti oko nje – a svaki njen pokret prati puno bola i neugodnosti koje su neizbažan deo porcesa oporavka nakon operacije.
Sve ovo majke čini jačim. Bez obzira na to koliko su stvari teške, one sve rade sa osmehom i uz ogromnu ljubav. Osmeh bebe opravdava svaki uloženi atom energije i znoja, prenosi Telegraf.rs. 

Ne propustite