TRAGEDIJA

KRISTINA (16) SAHRANJENA U VJENČANICI, CVJETOVI PRIKRIVALI RANE OD METKA: Pile moje, ustani da vidiš svoje crne svatove

Objavljeno:18.05.2017 - 09:47
A A A Times Arial

Foto: Telegraf

Kristina Aleksadrović (16) iz Malajnice kod Negotina, koja se u subotu ubila iz očevog pištolja, sahranjena je juče na lokalnom groblju u bijeloj vjenčanici u bijelom kovčegu. Na glavi je imala veo, a na sljepoočnicama dva cvijeta kako bi prikrili rane od metka.

Majka Lidija Aleksandrović jecala je nad bijelim kovčegom nesretne djevojčice koju je došlo da isprati na stotine rođaka, prijatelja i školskih drugova.

– Pile moje, ustani da vidiš svoje crne svatove… Poslala sam te u školu po diplomu, mislila sam da će ovo društvo na svadbu da ti dođe, a sad liju suze pred kućom našom… – zavapila je Lidija.

kristina-aleksandrovic-2

– Zašto ona… Zašto ne ja. Ona bi trebalo da se veseli sa ovim drugaricama, da joj pripremamo svadbu, a ne s vjenčanicom da je otpraćamo u grob. Bila nam je radost, uvijek nasmijana, kao sunce nam je obasjavala kuću, a sad…

Uz zvuke trubača, koji su najprije svirali kolo, a potom posmrtni marš, od Kristine su se oprostili školski drugari njenog godinu dana mlađeg brata, a potom i njeni drugari iz odjeljenja.

Drugarice su znale za njenu simpatiju i za čarke koje su postojale među njima, ali sumnjaju da je zbog toga digla ruku na sebe. Taj mladić nije bio na shrani.

Otac Zorislav Đorđević nem je stajao i pridržavao suprugu Lidiju dok ju je ljubila u čelo. On je najprije uhapšen, a potom pušten da se brani sa slobode jer je dao djeci da malo pucaju u dvorištu, ali nije ni slutio šta bi Kristina mogla da uradi.

Prema jednoj verziji, djevojčica je namjerno sebi uperila pištolj u glavu kako bi se ubila jer je patila nakon raskida sa momkom.

Ali istraga pokazuje da je djevojčica najvjerovatnije nesmotrenošću uperila pištolj u sebe koji je potom opalio. Shledećeg dana u podne djevojčica je izgubila život uprkos teškoj borbi ljekara u borskoj bolnici.

 

(Telegraf.rs)

  
 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!