Zbog facebook statusa na vrata mu pokucali naoružani policajci (VIDEO)

Region
Zbog facebook statusa na vrata mu pokucali naoružani policajci (VIDEO)
.

Nenadu Davidoviću, elektrotehničaru iz Beograda su 3.10.2017. godine došli naoružani zaposlenici iz visokotehnološkog kriminala sa tri vozila kako bi mu pretresli kuću, bez obzira što nije optužen ni za što.  Međutim, kao razlog se navodi vrijeđanje predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića, preko društvene mreže Fejsbuk.

„Pretresli su mi kuću na koju nikada nisam ni bio prijavljen, a preskočili kuću u Beogradu u kojoj sam prijavljen, tražeći navodno neko oružje. Ja sam se našalio pa sam im rekao da sam zakopao oružje u obližnjem potoku, ali oni ipak nisu osjetili potrebu da pretraže potok. Dopalo im se da rovare po mojoj kući očigledno“- navodi, sarkastično, Nenad Davidović za Espreso. 

273179-rg53ew-ff

Kako ističe, ljudi koji su vršili pretres su mu objasnili kako moraju da reaguju po prijavi. Ipak na Nenadovo pitanje ko je izvršio prijaviu, dobio je odgovor da oni ne mogu da mu to otkriju, jer on zapravo nije optužen.

„Tek su mi u SUP-u u Valjevu pokazali neki odštampan list, sa par mojih komentara. Kažu došli su to da provjere, pošto je dvosmisleno, pa da im ja dam izjavu šta sam zapravo mislio“- priča Nenad.

273093-rg53ew-ff273087-22471707-1560797723977310-551562172-n-ff

Riječ je bila o komentarima  "o pišanju po grobovima", što je prvi izjavio Sergej Trifunović; nakon što je saznao da niko neće odgovarati za smrt malog Alekse iz Niša, jer je cijeli slučaj zastario. Obraćajući se predsjedniku, ali i drugima na vlasti, napisao je sledeće: „- O kom bre ti BDP-u pričaš? O kom privrednom rastu i kojoj borbi protiv kriminala? Pišaću na vaše grobove"

Ugledavši se na ovu Sergejevu izjavu, Nenad je na svom Fejsbuku objavio sporan komentar za koji su mu rekli da je jedan od razloga što je izvršen pretres stana. 

Nenad nam je, također, ispričao kako sumnja da ga je inspektor iz supa Valjevo prijavio, jer to uvijek radi kada je u pitanju njegovo pisanje na Fejsbuku.

 „ Mislim da je on to uradio, jer sam mu se narugao na sudu, dok je lažno svjedočio u nekom mom drugom slučaju sa njegovim kolegom iz tužilaštva. Slučaj sa angažovanjem Interpola u privatnoj parnici“-objašnjava Nenad i dodaje kako su ovaj pretres i prijava zbog komentara usko povezani sa njegovim prethodnim slučajem.
„ Sve ovo je nastavak progona iz Supa Valjevo. Jedino oni znaju da sam u Petnici, jer tamo nikada nisam bio prijavljen, a došli su mi pravo tamo, a ne u Beograd gdje sam prijavljen i gdje imam kuću“ kaže Nenad.

Njegov prethodni slučaj tiče se skupa Žena u crnom i njegovim rasturanjem istog.
„Meni i još par momaka, su sudili na Višem sudu za krivično djelo rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti zbog rasturanja skupa žena u crnom“ objašnjava Nenad za Espresso.

Nakon godinu dana svi su oslobođeni, iako je Nenad proveo dva dana u pritvoru. Tužilac nije uspio da dokaže niti jednu stavku optužbe, kaže Davidović.

 „Državni zamjenik tužioca iz tog slučaja se prepoznao u jednom, navodno mom, tekstu na Fejsbuku pod nazivom "Vučićevo pedersko go*no" i tužio me odjeljenju za visokotehnološki kriminal u Beogradu. Oni mu rekli, da tu nema elemenata krivičnog djela i da me tuži privatno za uvredu časti i ugleda što je i uradio“ kaže Davidović

 „On me onda tužio privatno u parnici male vrijednosti i tražio odštetu od 300,000 dinara. U toj parnici on angažuje sup iz Valjeva da angažuju Interpol, Europol i Selek i da od Fejsbuka iz Irske pribave taj dokaz, da sam to ja pisao pošto sam se ja narugao njegovom kolegi i svjedoku, ekspertu za Fejsbuk, koji se tako predstavio“- objašnjava Nenad.

 

Ne propustite