IZBJEGLI ZATVOR JER SU ŠIZOFRENIČARI : A odgovorni su za najgnjusnije ZLOČINE!

Region
IZBJEGLI ZATVOR JER SU ŠIZOFRENIČARI : A odgovorni su za najgnjusnije ZLOČINE!
.

U Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu je trenutno 312 lica na mjeri psihijatrijskog liječenja i čuvanja. Nikola Radosavljević i Danijel Jakupek su teški zločinci za koje je specijalnim vještačenjem utvrđeno da su neuračunljivi, piše Telegraf.
 
Ubica iz Rakovice, Marko Nikolić koji je 12. jula u Centru za socijalni rad, ubio sina Mihaila (4) i suprugu Maju Đorđević mogao bi na osnovu sudskog vještačenja da bude proglašen neuračunljivim, i tako izbjegne suđenje za monstruozan zločin.

Sa druge strane, ako se veštačenjem utvrdi da je Nikolić potpuno zdrav, prijeti mu kazna zatvora od 40 godina. 


Danijel Jakupek (36), avgust 2007. godine iskasapio dječaka Luku Opačića i njegovog ujaka Vasilija 

12

Zločin se dogodio u kući ubice, u Beogradskoj 44, gde je Jakupek u kadi raskomadao tijelo dječaka bonsekom, ubivši ga prethodno nožem.

Dijelove tijela dječaka spakovao je u plastične kese i bacio ih na obalu rijeke. Isto je učinio i sa Vasilijem. Policija je u pretrazi terena našla i oružje koje je korišćeno, a koje je bačeno u Dunav zajedno sa buretom i koje je bilo skriveno.

Tri dana prošla su bez traga i glasa od dječaka i mladića, da bi uvečer 30. avgusta policija na obali Dunava prvo pronašla Lukino tijelo - bez glave, nogu, desne ruke i lijjeve šake - a već sutradan ujutru 500 metara nizvodno u vodi obezglavljenog i njegovog ujaka Vasilija.

U potrazi je, inače, učestvovao i Jakupek. Dva dana kasnije, 1. septembra, Jakupek je bio uhapšen. Čim su mu stavljene lisice priznao je zločin.

Nikola Radosavljević, jul 2007. godine, lovačkom puškom ubio devet komšija i ranio dvoje

11

Tog 27. jula 2007. godine Radosavljević je ubio devet komšija i ranio dvoje u selu Jabukovac kraj Negotina. Žrtve krvavog pira Nikole Radosavljevića: Draginja (55) i njen suprug Branislav Borongić (57), Dragan Đorđević (22), njegov otac Veljko (58) i baka Marina (78), Branislav Badejević (31), Srđan Badžikić (15), Jelica Banković (37) i Anika Čogić (62).


Neuropsihijatri su utvrdili da je jedan od najvećih masovnih ubica u istoriji Srbije pati od akutne paranoidne psihoze sa osjećajem ugroženosti i stalnim umišljajem kako neko hoće da mu naudi, koji su pratile sumanute ideje o magiji, u ovom slučaju vlaškoj magiji.

Ne propustite