U ZAGREBU OLUJA RUŠILA DRVEĆE: Jedna osoba poginula, u Poreču stablo zarobilo porodicu u atomobilu

Region
U ZAGREBU OLUJA RUŠILA DRVEĆE: Jedna osoba poginula, u Poreču stablo zarobilo porodicu u atomobilu
Na facebook se pojavila snimka zbog koje su mnogi ovog vikenda pustilPromjena vremena stigla je tijekom poslijepodneva u Hrvatsku.i suzu.

Promjena vremena stigla je tijekom poslijepodneva u Hrvatsku. Najprije je zahvatila Zagorje i Istru, a nevrijeme se nakon toga proširilo na Kvarner

Zbog nevremena koje je zvahvatilo Primorsko-goransku županiju, smrtno je stradala jedna osoba na otoku Krku.

Policija je potvrdila da je oko 18:45 u moru ispred autokampa Pušća kod Omišlja na otoku Krku more zbog nevremena zapljusnulo i prevrnulo barku s kabinom, pri čemu se utopio B.S. (1952) iz Rijeke.

U barci su se nalazile dvije osobe, ali jedna je preživjela uspjevši doplivati do kopna.

Oko 18 sati olujno je nevrijeme zahvatilo Zagreb i Slavoniju. 

Nevrijeme na području Grada Zagreba najviše je pogodilo dijelove Botinca, Dugava, Utrina, Trokuta, Novog Zagreba, Laništa i Svete Klare. Obavljeno je 60- ak intervencija Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i DVD-a koji su i dalje na terenu zbog uklanjanja stabala i ispumpavanja voda.  

 


Preko društvenih mreža su fotografije tamnog neba, ali i tuče objavljivali građani iz Istre, Zagreba i Zagorja u čijim je dijelovima padala i tuča veličine lješnjaka.


​U osječkoj Javnoj vatrogasnoj profesionalnoj postrojbi ističu kako su zaprimili veliki broj poziva građana, ali da se, uglavnom, radilo o tzv. tehničkim intervencijama poput uklanjanja drveća koje je palo na prometnice ili električne vodove te ispumpavanju vode.

Prema prvim informacijama, u intervencijama na području Osijeka i prigradskih naselja sudjeluju sve profesionalne ekipe i tri dobrovoljna vatrogasna društva.

U osječkom područnom uredu Državne uprave za zaštitu i spašavanje izvijestili su kako su također zaprimili veliki broj poziva građana koji upozoravaju na drveće na prometnicama i izlijevanje vode u podrumima.

 

U Poreču srušeno stablo zarobilo obitelj u automobilu, izvlačili ih vatrogasci


U ponedjeljak sunčano, po noći mogući pljuskovi

U ponedjeljak bi trebalo biti djelomice ili  pretežno sunčano, a uz više oblaka u noći će još biti lokalnih pljuskova i grmljavine. Vjetar većinom slab, javlja DHMZ. 

 

 

Hina

Ne propustite