Otac ubijene Vanje (14) iz Makedonije pomogao otmičarima. Sad želi na slobodu

Region
Otac ubijene Vanje (14) iz Makedonije pomogao otmičarima. Sad želi na slobodu

Vrhovni sud u Makedoniji održat će danas sjednicu o žalbi osumnjičenog Aleksandra Đorčevskog, oca ubijene Vanje, na odluku o pritvoru. Ovo nije prvi put da Vrhovni sud odlučuje o potencijalnom puštanju Đorčevskog na slobodu jer je već početkom ožujka odbio njegovu žalbu.

Tijelo 14-godišnje Vanje, koja je nestala 27. studenog, pronađeno je 3. prosinca u blizini Skoplja. Prvooptuženi za otmicu i ubojstvo je Ljupčo Palevski Palčo, koji čeka izručenje iz Turske, dok su Velibor Manev, Vlatko Kešišov i Bore Videvski u pritvoru u Skoplju.

U pritvoru je i Vanjin otac, kojeg se tereti da je pomogao osumnjičenicima da izvedu otmicu tako što im je davao informacije o kretanju svoje kćeri, piše Telma.mk. Na prijedlog nadležnog tužitelja ukinut je pritvor Stefanu Dimovskom, vozaču Ljupča Palevskog-Palca, koji je osumnjičen za pomaganje u bijegu.


Željeli su iznuditi novac od majke?
Dimovskom su izrečene mjere opreza - zabrana napuštanja boravišta, oduzimanje putne isprave i obveza javljanja na sud. Inače, policija je tijekom potrage za Vanjom pronašla tijelo 74-godišnjeg umirovljenika Panča Žežovskog. Kasnije se pokazalo da su ta dva ubojstva povezana te da su za njih osumnjičeni isti ljudi.

Ministar unutarnjih poslova Oliver Spasovski je nakon uhićenja izjavio da je Vanjin otac drugim osumnjičenicima rekao kada će i kako Vanja izaći iz kuće kako bi organizirana grupa koju je predvodio Palevski mogla iznuditi novac od Vanjine majke.

Prema informacijama policije, Vanjina majka prodala je stan i upravo su sredstva od tog stana bila motiv za iznudu. Spasovski je naveo kako je organizator ubojstva Palevski. Otmičari su Vanju oteli automobilom koji su prethodno ukrali Žežovskom.

(Index.hr)

Ne propustite