Fantastičan rezultat: Edin Vučelj osigurao medalju za BiH na EP WAKO kickboxinga

Kick boks
Fantastičan rezultat: Edin Vučelj osigurao medalju za BiH na EP WAKO kickboxinga
WAKO kickboxing reprezentacija BiH je uzela učešće na Evropskom prvenstvu za seniore koje se održava u slovenskom gradu Mariboru u disciplinama K1, Low kick i Light contact. .

WAKO kickboxing reprezentacija BiH je uzela učešće na Evropskom prvenstvu za seniore koje se održava u slovenskom gradu Mariboru u disciplinama K1, Low kick i Light contact.

Naša reprezentacija je na takmičenju nastupila s 10 takmičara od kojih je samo jedan upisao pobjede.

Naime, jedini takmičar u disciplini Light contact Edin Vučelj upisao je dvije pobjede na ovom takmičenju u kategoriji -84kg i tako se plasirao u polufinale ovog prvenstva.

Edin je jučer u prvom kolu savladao bugarskog predstavnika Kirila Petrova, a danas je u četvrtfinalu pobijedio i turskog predstavnika Nuri Cinara, koji je u trećoj rundi diskvalifikovan zbog prevelike bodovne razlike u korist našeg predstavnika.

Tako je Edin Vučelj nakon osvojenog prvog mjesta na 'BESTFIGHTER' svjetskom kupu, gdje je bio proglašen i za najboljeg takmičara u ovoj disciplini, osigurao medalju na Evropskom prvenstvu.

Bitno je naglasiti da još niko u historiji bh. kickboxinga nije uspio osvojiti Svjetski kup niti medalju na Evropskom prvenstvu u disciplini light contact.

Edin će sutra u polufinalu Evropskog prvenstva odmjeriti snage s evropskim i svjetskim šampionom iz Ukrajine

Ne propustite