Cro Cop priznao: Još ne vidim kraj, ovu je 'drogu' nemoguće ostaviti!

Kick boks
 Cro Cop priznao: Još ne vidim kraj, ovu je 'drogu' nemoguće ostaviti!
Mirko Filipović otputovao je u Japan na ko zna koji po redu nastup u “svojoj” Saitama Areni gdje ga čeka jaki rival Muhammed “King Mo” Lawal. Je li mu to zadnji božićno-novogodišnji turnir u karijeri, Cro Cop ne zna i ne planira budućnost.

Mirko Filipović otputovao je u Japan na ko zna koji po redu nastup u “svojoj” Saitama Areni gdje ga čeka jaki rival Muhammed “King Mo” Lawal. Je li mu to zadnji božićno-novogodišnji turnir u karijeri, Cro Cop ne zna i ne planira budućnost.

- Ne daj Bože da mi je to zadnji odlazak u Japan, u stvari, siguran sam da nije. Otići ću još ‘iks’ puta, supruga i djeca nisu nikad bili u Japanu. Filip je samo šest godina star, Ivan će sada napuniti 14 i s njim sljedeće godine planiram otići barem kao gost, da vidi i osjeti Japan. Do kraja života bit ću tamo, na neki način zauvijek ću ostati ‘Japanac’. Dogovorio sam nastup na turniru, u paketu s onim u devetom mjesecu. Ne znam, neću se više istrčavati, ovisi o ishodu. Mogu zaraditi neku ozljedu, sto je faktora.

Mirko je sto godina u igri, ali ne osjeća previše posljedice godina:

- Osjećam se savršeno, u odličnoj sam kondiciji, odradio sam izvrstan sparing, dobar kamp. I danas trčim kao nekad, kao prije 10 godina, oporavljam se slično kao nekad, puls mi nakon treninga i napora brzo pada. Stvarno sam super u svakom pogledu, muče me samo čiste mehaničke ozljede, ‘glava’ je u najboljem redu.

Pod “mehanikom” koja pati zbog “zuba vremena”, Mirko najprije misli na koljeno:

- Operiran sam nekoliko puta, svi ligamenti su pucali, hrskavica je vani kao i meniskus. Koljeno mi se puni nekom tekućinom, radi se o tzv. Bekerovoj cisti, to je neki obrambeni mehanizam tijela. Teško mi je kad duže sjedim, ne boli kod udaraca. Kad udaram i kad me udaraju sve je u redu, tu je adrenalin, ni ne osjetim poteškoće niti bol. I sad sam nekoliko puta išao kod dr. Bućana da mi punktira koljeno. Ono se puni, mi ga praznimo.

Mirko je uvjeren da će “baciti Kinga s trona”:

- Opasniji je od Silve, lani je osvojio “Rizin”, vrhunski je protivnik. Bit će čupavo, u odličnoj je formi jer je neki dan slavio u borbi u ‘Bellatoru’. Dobro je ispalo nakon otkazivanja Silve. Bez razmišljanja sam prihvatio njega kao zamjenu, na neki način sam spasio turnir. Tako je ispalo najbolje, da mi ne daju u zadnjem trenutku ‘kantu za napucavanje’. Bolje je izgubiti od dobrog borca nego pobijediti nekog bezveznjakovića, to će znati cijeniti svi MMA fanovi, moji naročito. Pogotovo u ovoj zadnjoj fazi karijere, to je sportski potez s moje strane.

A što je s Wanderleijem Silvom koji je “pobjegao” u zadnji čas:

- Što više reći, on se očito nije ni mislio boriti jer je dogovorio gostovanja u Italiji, malo je ispao neozbiljan. Nema veze, kompletan turnir je iznimno jak, štata što je zbog slomljenog stopala otpao Prohaska, ušao je Kosaka, nije neki, ali je najbolji sumo borac u Japanu. Najslabiji je od svih, ali nije lako srušiti gromadu od 180 kilograma. Tu je Baruto, tu su Heath Herring, odlični Poljak Szymon Bajor, Valentin Moldavskij, kojem je Fedor u kutu...

mirko-filipovic

Iako ne razmišlja dalje od ovog nastupa, Mirko ipak gleda u budućnost:

- Prije ili kasnije ići ću na zadnju operaciju koljena, nakon toga se neću moći natjecati. Morat ću staviti umjetnu hrskavicu zbog bolje kvalitete života, da mogu rekreativno trenirati... U ovim godinama to će značiti preveliku pauzu. Možda mi je to zadnji nastup, možda nije. Nekima je to možda smiješno, ali ove se ‘droge’ teško ostaviti. Mrzim stres na dan borbe, to je muka, znao sam u dvoranu doći u dva popodne i čekati do svoje borbe u ponoć. No, sve prije toga što traje sedam osam, tjedana, to je pravi gušt. Uživam raditi sa Sašom iz Osijeka, sa Stipom (Drvišem, nap.p.), ekipa mi je genijalna i druženje s njima je najljepše u svemu.

Mnogi i ne znaju, ali Mirko je multisportski tip:

- Volim nogomet, kao i svi klinci počeo sam igrati za Mladost Privlaka, stolni tenis igram za zagrijavanje, ali ja samo solo igrač, nisam za momčadske sportove iako obožavam košarku.

Niko ga ne gura u penziju, no Mirko se u par rečenica prisjetio lijepih i ružnih trenutaka:

- Najteže je bilo ono s dopingom, ružno je kad te stave u taj kontekst, a ti si čist. No, nedajbože većeg zla, valjda je moralo tako biti, bitno je što sam dokazao da sam ispravan. Svaki mi je poraz bio težak, isto tako svaka pobjeda draga i velika. Nemoguće je reći koje ti je ‘dijete’ draže. Bilo je svega i ništa ne bih mijenjao.

Cro Cop vjeruje da će jednog dana imati dostojne nasljednike.

- Ima par dobrih, mladića, prvenstveno Darko Stošić i Ante Delija, iznimni talenti. Imaju predispozicije, ali talent ne znači ništa, moraju gristi, slušati savjete i puno raditi. Pomoći ću im koliko budem mogao...

Ne propustite