Ekskluzivno - Prerušio sam se u konobara kako bih došao do Ronalda da potpiše za Barcelonu!

Vremeplov
Ekskluzivno - Prerušio sam se u konobara kako bih došao do Ronalda da potpiše za Barcelonu!
Ronaldo Nazario da Lima ili skraćeno Ronaldo danas slavi 40. rođendan.

Ronaldo Nazario da Lima ili skraćeno Ronaldo danas slavi 40. rođendan. Istina, rođen je 18. septembra 1976., zato su mnogi već obilježili njegov rođendan, ali u Brazilu ga vode 22. septembra, jer toga dana su ga roditelji prijavili i upisan je u matičnu knjigu rođenih.

Brazilski nogometni virtuoz nastupao je za sedam klubova (Cruzeiro, PSV, Barcelona, Inter, Real Madrid, Milan, Corinthians), ali vrlo je zanimljiva priča kako je zapravo 1996. godine stigao u Barcelonu. U svom prvom velikom transferu.

Glavnu ulogu u njegovom dovođenju imao je Joan Gaspart, tadašnji potpredsjednik Barcelone, koji se zbog Ronalda morao i prerušiti! Događalo se to u jednom hotelu u Miamiju gdje je u to vrijeme bila smještena brazilska nogometna reprezentacija. Kojoj, naravno, niko nije smio ni blizu...

"Mi smo već postigli dogovor s PSV-om, ali smo imali i jedan problem. Pristanak igrača za cjelokupan transfer trebali smo do 15. jula. U međuvremenu su čelnici PSV-a odlučili kako ne žele pustiti Ronalda, te su u dogovoru s Nogometnim savezom Brazila pokušali onemogućiti njegov odlazak u Barcelonu", sjeća se u ekskluzivnom razgovoru za Goal Joan Gaspert, pa nastavlja:

"Tjelohranitelji su bili u hotelu, oni nisu smjeli nikome dopustiti da se približe brazilskim nogometašima. Ipak, u hotelu sam susreo jednog španskog konobara, a on mi je dao svoju uniformu, pepeljaru i Coca-Colu. Tako sam odjeven stigao do tjelohranitelja, poručio im kako igraču nosim piće. Ronaldo nije razumio ništa, ali je na krevetu potpisao ugovor s Barcelonom. Naravno, prije toga se telefonski konsultirao sa svojim agentom."

A sve ostalo samo je historija...

Ne propustite