MOGAO JE BIIT NAJBOLJI IKADA: "Molio sam ga da smrša, ali previše je volio noćni život i žene"

Vremeplov
MOGAO JE BIIT NAJBOLJI IKADA: "Molio sam ga da smrša, ali previše je volio noćni život i žene"
,

Brazilca Ronalda mnogi smatraju najboljim napadačem svih vremena. Čudesni fudbaler bio je nerješiva enigma za defanzivce širom svijeta, a u bogatoj karijeri je igrao za neke od najvećih klubova na planeti, među kojima je i Real Madrid. Tamo je igrao od 2002. do 2007. godine, a iz kluba ga je otjerao Fabio Capello kojem je bio predebeo da bi igrao za Kraljeve.

Ronaldo je u bogatoj karijeri uništavao protivničke odbrane. Da nije imao dvije teške povrede u dresu Intera vjerovatno bismo danas pričali o najvećem fudbaleru svih vremena, no i s povredama je jedan od najvećih ikad.

Nije se čuveni Brazilac previše čuvao. Živio je poprilično zapušten život, volio je izlaske i žene i nije mario za savjete trenera Fabija Capella da smrša kako bi bio još bolji.

Capello se sjeća tog perioda i iskreno govori da je velikan iz Madrida napravio pravi potez kada se riješio Brazilca u januaru 2007. godine.

"To što su ga se riješili je bila prava stvar. Nije šala. Razgovarao sam s predsjednikom i rekao mu da ga se riješi. Imao je 94 kilograma, razgovarao sam s njim i pitao ga koliko je imao kila kada je osvojio Svjetsko prvenstvo. Rekao mi je da je imao 84 kg", rekao je Capello i dodaje:

"Zamolio sam ga da smrša i da ne može takav igrati. Nije mogao. Jednostavno je volio noćni život i žene. S njim su zajedno otišli i mnogi drugi igrači".

"Rekao sam predsjedniku da ga mora prodati. Bio je blizu odlaska u jedan arapski tim, sve je bilo gotovo, a zatim me pozvaio Silvio Berlusconi. Pitao me je u kakvom je stanju Ronaldo".

"Sve sam mu rekao - da voli noći život, žene, da ima 94 kilograma. Berlusconi mi se zahvalio, a već ujutro sam čitao da je u Milanu", istakao je Capello.

Ronaldo je u dresu Real Madrida igrao od 2002. do 2007. godine. Nastupio je u 177 utakmica i postigao je 103 pogotka. Osvojio je dva naslova prvaka Španije.

Što se tiče nastupa u Milanu, Ronaldo je tamo igrao do 2008. godine. Imao je i tu jednu težu povredu i postigao je devet golova u 20 nastupa.

Prethodno je slavni Brazilac igrao za PSV Eindhoven, Barcelonu i Inter.
 

Ne propustite