Od sada ćete ih ovako pripremati: Jednostavan trik za savršeno mekane palačinke
Prema tradicionalnom receptu po kojem većina nas priprema palačinke stoji da se jaja cijela stavljaju u smjesu.
Prema tradicionalnom receptu po kojem većina nas priprema palačinke stoji da se jaja cijela stavljaju u smjesu.
Međutim, ukoliko razdvojite bjelanaca od žumanaca dobit ćete nikada mekanije palačinke.
Postupak:
1. Najprije napravite smjesu za palačinke kao inače. Odvojite bjelanca od žumanaca koja ćete umutiti u smjesu, a bjelanca ostavite sa strane.
2. Kada se stavili sastojke, osim bjelanaca u smjesu i dobro ih promiješali, od bjelanaca umutite šlag (ne previše mekan, a ni čvrst) pa dodajte u smjesu.
3. Najbolje je da snijeg umješate u smjesu varjačom. Snijeg od bjelanaca smjesi će dati pjenastu strukturu i mekoću.
Čak i kada se ohlade neće izgubiti na mekoći, te neće postati žilave.