Savršen spoj čokolade i badema: Napravite brzi kolač bez brašna!
Ovaj kolač je fenomenalan spoj ukusa badema i čokolade.
Sastojci:
- 220 grama putera
- 160 grama čokolade
- šolja mljevenih badema (otprilike oko 100 grama)
- 9 žumanaca
- 8 bjelanaca
- 14 kašika šećera
- Čokoladna glazura (100 grama čokolade i mala kašika ulja)
Priprema:
1. Otopite puter, dodajte čokoladu i nastavite miješati dok se sve ne rastopi. Dodajte bademe i ponovo sve dobro promješajte.
2. Umutite žumanca sa 7 kašika šećera.
3. U posebnoj posudi umutite bjelanca. Dodajte ostatak šećera i mutite dok ne dobijete čvrst šlag.
4. Smjesu od čokolade dodajte žumancima. Promješajte i dodajte umućena bjelanca.
6. Smjesu sipajte u kalup i pecite u rerni prethodno zagrijanoj na 180 stepeni oko 35 minuta.
6. Pečeni kolač prelijte glazurom od čokolade i ukrasite po želji.
Prijatno!