ZLATNI SAVJET : Evo kako da vam tijesto bude uvijek ispadne savršeno
Evo vam nekoliko trikova koji će vam zasigurno pomoći da ono tijesto koje vam prođe kroz rzke bude bolje nego iz najboljeg restorana...
Prije nego što zapravo počenete da pravite tijesto, trebate izvaditi puter kao i jaja iz frižidera i držite ih određeno vrijeme baš na sobnoj temperaturi.
Nemojte pretjerivati sa količinom praška za dizanje, bilo koje da koristite , jer postoji mogućnost da vaše tjesto naraste previše kao i da pukne.
Tijesto trebate uvijek stavljati u zagrijanu rernu, jer se sva tijesta sa kvascem i drugim vrstama prašaka za dizanje to “traže”. Prilikom spajanja svih vlažnih kao i suhih sastojaka dolazi do hemijske reakcije i vaše tijesto odmah krene da raste. Trebate sačekati 10 do 15 minuta od trenutka kada vaša rerna dostigne potrebnu temperaturu i tek onda stavite svoje tijesto u nju.
ZLATNI SAVJET: U bilo koje tijesto koje pravite tijesto stavite jednu supenu kašičicu jabukovog sirćeta,ne samo što je zdravo je zdravo,već bolje naraste i ima poseban šmek.