Kako da imate mekano tijesto i nakon 3 dana sa sastojcima koje svi imamo u kuhinji

Hljeb i Peciva
Kako da imate mekano tijesto i nakon 3 dana sa sastojcima koje svi imamo u kuhinji
Nema ništa ljepše od domaće pite, peciva ili hljeba.

Mnogi od nas vole svježe,vruće tijesto koje kada se ispeče zamiriše cijela kuća.

Međutim, dešava se da nakon nekon vremena to pecivo ne bude više mekano i ukusno, nego ustajalo. Ali, ne brinite- donosimo vam trik iskusnih domaćica kako da tijesto bude jestivo i mekano i do 2-3 dana.

Ovaj sastojak možete da dodate i u tijesto za pite, hljeb, lepinje... Nije bitno da li pržite, pečete ili kuhate provjereno radi za sve metode obrade tijesta.

Taj fenomenalni trik sastojak ne košta puno, a skoro svi ga već imaju kod kuće. U pitanju je skrob. 

 

Tijesto će biti ukusnije i mekše, a sve što trebate uraditi jeste da ga dodate u brašno. Za 4 šolje brašna dovoljna je jedna kašika skroba.

 

Ne propustite