Evo kako da sami napravite domaće lisnato tijesto i zaboravite na kupovno

Hljeb i Peciva
Evo kako da sami napravite domaće lisnato tijesto i zaboravite na kupovno
Donosimo vam kako napraviti domaće lisnato tijesto.

Donosimo vam kako napraviti domaće lisnato tijesto u vašem domu.

Ljubitelj ste kiflica, lisnatog tijesta i ostalih peciva? Ovaj ćete recept naprosto zavoljeti! Donosimo vam kako napraviti domaće lisnato tijesto u vašem domu. Lako,brzo i jednostavno a ukusno! Probajte!

Sastojci
1 cijelo jaje
malo soli
1 margarin
1 čaša jogurta
brašna po potrebi
Pomiješati jogurt i jaje, dodati malo soli i brašna, tako da se dobije mekše tijesto. Tijesto razvući, pa premazati četvrtinom margarina.

Zatim ga presaviti i to na slijedeći način: presavijte prvo po dužini lijevu, pa desnu trećinu prema sredini, pa isti postupak ponovite i po horizontali. Tako presavijeno tijesto ostavite da odstoji u frižideru otprilike 30-ak minuta.
Ovaj postupak ponavljate sveukupno 4 puta.
Gotovo tijesto razvucite na debljinu oko centimetra, isjecite odabrani oblik i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 220 stupnjeva. Kada tijesto naraste, smanjite štednjak na oko 160 stupnjeva i pecite još malo dok ne porumeni i bude gotovo.

Ne propustite