Belgijski vafli: Recept za najfiniji doručak u krevetu

Deserti
Belgijski vafli: Recept za najfiniji doručak u krevetu
Poslužite vafle tople sa slatkim vrhnjem, džemom, svježim voćem, medom, ili samo s komadićem maslaca i šećerom u prahu.

Sastojci:

400 grama brašna 
3 čajne kašičice praška za pecivo 
½ čajne kašičice soli 
50 grama šećera 
300 ml mlijeka 
2 žumanjka 
1 kašika ekstrakta od vanilije 
100 grama otopljenog maslaca 
4 bjelanjka 

Priprema: 

1. Zagrijte tavu s poklopcem za pripremu vafla.

2. Prosijte suhe namirnice, odnosno brašno, prašak za pecivo, sol i šećer, i zajedno ih stavite u jednu zdjelu. 

3. U posebnoj zdjeli pomiješajte mlijeko, žumanjke i ekstrakt vanilije. Istresite smjesu sa žutanjkom po suhim namirnicama, i nježno umiješajte u smjesu.

4. Smjesi dodajte otopljeni maslac i nastavite lagano miješati. 

5. S mikserom istucite snijeg od četiri bjelanjka u posebnoj zdjeli, pa ih polako umiješajte s ostalim namirnicama. 

6. Ulijte dio smjese u kalup za pečenje vafla i nastavite pripremati prema uputama dok ne dobijete rumene zalogajčiće. 

7. Poslužite vafle tople sa slatkim vrhnjem, džemom, svježim voćem, medom, ili samo s komadićem maslaca i šećerom u prahu. 

 

(Punkufer.hr)

Ne propustite