Gotov u 60 sekundi: Napravite prozračni mousse sa štapnim mikserom
U plastičnu čašu stavite usitnjenu čokoladu i prelijte je vrućom vodom te miksajte štapnim mikserom oko 30 sekundi.
Sastojci:
- 200g čokolade za kuhanje
- 60ml vruće vode
- 120ml slatkog vrhnja
- 1 jaje
- 1 kašičica ekstrakta vanilije
Priprema:
1. U plastičnu čašu stavite usitnjenu čokoladu i prelijte je vrućom vodom te miksajte štapnim mikserom oko 30 sekundi.
2. Dodajte joj slatko vrhnje, jedno jaje i žličicu ekstrakta vanilije te miksajte još 20-tak sekundi.
3. Pokupite lopaticom sve sastojke s rubova i miksajte još malo dok smjesa ne postane vrlo glatka.
4. Izlijte mousse u čaše i ohladite barem dva sata prije posluživanja. Ukrasite po želji; listićima mente, mariniranim jagodama ili šlagom. U slast!
(Punkufer.hr)