Gotov u 60 sekundi: Napravite prozračni mousse sa štapnim mikserom

Deserti
Gotov u 60 sekundi: Napravite prozračni mousse sa štapnim mikserom
U plastičnu čašu stavite usitnjenu čokoladu i prelijte je vrućom vodom te miksajte štapnim mikserom oko 30 sekundi.

Sastojci: 

- 200g čokolade za kuhanje
 - 60ml vruće vode
- 120ml slatkog vrhnja
- 1 jaje
- 1 kašičica ekstrakta vanilije

 

Priprema:

1. U plastičnu čašu stavite usitnjenu čokoladu i prelijte je vrućom vodom te miksajte štapnim mikserom oko 30 sekundi.

2. Dodajte joj slatko vrhnje, jedno jaje i žličicu ekstrakta vanilije te miksajte još 20-tak sekundi.

3. Pokupite lopaticom sve sastojke s rubova i miksajte još malo dok smjesa ne postane vrlo glatka.

4. Izlijte mousse u čaše i ohladite barem dva sata prije posluživanja. Ukrasite po želji; listićima mente, mariniranim jagodama ili šlagom. U slast!

(Punkufer.hr)

Ne propustite