Gotov u 60 sekundi: Napravite prozračni mousse sa štapnim mikserom
Neuspjele kreme od čokolade su daleka prošlost. Otkrivamo trik uz pomoć kojeg ćete napraviti prozračni mousse od čokolade za svega pet minuta...
Neuspjele kreme od čokolade su daleka prošlost. Otkrivamo trik uz pomoć kojeg ćete napraviti prozračni mousse od čokolade za svega pet minuta...
Sastojci:
- 200g čokolade za kuhanje
- 60ml vruće vode
- 120ml slatkog vrhnja
- 1 jaje
- 1 kašika ekstrakta vanilije
Priprema:
1. U plastičnu čašu stavite usitnjenu čokoladu i prelijte je vrućom vodom te miksajte štapnim mikserom oko 30 sekundi.
2. Dodajte joj slatko vrhnje, jedno jaje i kašiku ekstrakta vanilije te miksajte još 20-tak sekundi.
3. Pokupite lopaticom sve sastojke s rubova i miksajte još malo dok smjesa ne postane vrlo glatka.
4. Izlijte mousse u čaše i ohladite barem dva sata prije posluživanja. Ukrasite po želji; listićima mente, mariniranim jagodama ili šlagom.
(punkufer.hr)