Kukuruzni hljeb koji je gotov za tren!
Vjerovatno ne može zdravije i hranjivije od domaćeg kukuruznog hljeba. Za vas smo iskopali jednostavan recept za najukusniji kukuruzni hljeb.
Vjerovatno ne može zdravije i hranjivije od domaćeg kukuruznog hljeba. Za vas smo iskopali jednostavan recept za najukusniji kukuruzni hljeb.
Trebat će vam:
- 150 g kukuruznog brašna
- 600 g običnog glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- pola kašike sode bikarbone
- 3 kašike soli
- 1 dcl maslinovog ulja
- 600 ml mlake vode
- 1 jaje
Priprema:
Pomiješajte obično brašno, kukuruzno brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Dodajte maslinovo ulje i vodom zamijesite podatno tijesto. Pećnicu zagrijte na 250 stepeni, kada se zagrijala smanjite na 200 stepeni. Hljeb stavite u nauljeni protvan i premažite 1 jajetom. Pecite oko 45 minuta na 200 stepeni. Kada je hljeb bude gotov, prekrijte ga krpom i pustite da se ohladi.
(dobrahrana.jutarnji.hr)