Limun muffini ili kad vam život daruje limune, vi napravite nešto fino!

Deserti
Limun muffini ili kad vam život daruje limune, vi napravite nešto fino!
Mirisni muffini pogotovo pašu uz jutarnju kaficu. Tajna ovih malih divotica je u sirupu od limuna koji također vrlo jednostavno može napraviti i aroma je puno intenzivnija od naribane korice.

Mirisni muffini pogotovo pašu uz jutarnju kaficu. Tajna ovih malih divotica je u sirupu od limuna koji također vrlo jednostavno može napraviti i aroma je puno intenzivnija od naribane korice.

Sastojci za 6 muffina:

- 150 g brašna

- 50 g šećera

- 35 g sezamovih sjemenki

- pola kašike praška za pecivo

- prstohvat soli

- 1 i pol limun (korica i sok)

- 140 ml mlijeka

- 85 ml ulja

- 1 jaje

- malo ekstrakta vanilije

Za sirup od limun:

- 85 ml limunovog soka

- 60 g šećera

- limunove korice po želji

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 190°C i namastite kalupe za pečenje

2. U posebnoj posudi pomiješajte brašno, šećer i sjemenke sezama, prašak za pecivo, sol i limunovu koricu.

3. U drugoj posudi pomiješajte mlijeko, ulje, jaje i ekstrakt vanilije

4. Mokre sastojke dodajte suhim sastojcima i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.

5. Pecite 20 minuta na 190°C ili dok štapić koji zabodete u sredinu muffina ne izađe čist.

6. U međuvremenu pripremite limunov sirup. Pomiješajte limunov sok i šećer u maloj posudi. Pustite da sirup prokuha i zatim ga tako kuhajte 5 minuta, dok se ne reducira i postane sjajan. Kad je gotov maknite ga s vatre i pustite da "odmori" kojih desetak minuta.

7. Kad su muffini gotovi i još vrući prelijte ih prethodno pripremljenim limunovim sirupom, a zatim ih pustite da odmorejoš desetak minuta prije posluživanja. Ukrasiti ih možete šlagom, grčkim jogurtom ili nekom drugom kremom po vašem izboru.

(dobrahrana.jutarnji.hr) 

Ne propustite