Ne treba vam pećnica! Čoko kolač bez jaja i brašna u samo 5 minuta
Dublji lim za pečenje premažite maslacem s unutrašnje strane.
Sastojci:
- 220 grama čokolade s visokim postotokom kakaa (barem 72 posto)
- 225 grama milerama
- prstohvat soli
- kakao za posipanje
- maslac za tepsiju
Priprema:
1. Dublji lim za pečenje premažite maslacem s unutrašnje strane.
2. Na pari rastopite tamnu čokoladu. U drugom loncu paralelno lagano zagrijte mileram, pa kad postane vruć dodajte mu sol i rastopljenu čokoladu.
3. Promiješajte sve zajedno dok ne dobijete glatku smjesu. Prebacite smjesu u lim za pečenje, zamotajte plastičnom folijom pa pustite da se dobro ohladi.
4. Izvadite kolač iz pleha, pospite ga kakaom i poslužite uz sezonske jagode.
(Punkufer.hr)