Mus sa malinama
Sastojci:
- 5 dl slatke pavlake
- 1 vanil-šećer
- 100 g krem sira
- 5 g crvenog želatina u prahu
- 100 g malina
Za preliv:
- 2 kašike meda
- 1/2 limuna
- 300 g malina
- 1 dl vode
- 1 kašika gustina
Priprema:
1. U manju šerpu sipati 4 dl slatke pavlake i ostaviti da proključa. Potom skloniti sa ringle.
2. Crveni želatin preliti sa 2 kašike hladne vode i sačekati da nabubri. Zatim ga sjediniti sa toplom slatkom pavlakom i dobro izmiješati.
3. Dodati krem sir, vanil-šećer i 100 g pasiranih malina pa umutiti mikserom i ostaviti da se prohladi.
Preliv:
Maline izmiksati pa sjediniti sa vodom, medom, gustinom, sokom i rendanom korom limuna te kratko prokuhati.
Finalni postupak:
1. Fil sa slatkom pavlakom razliti u staklene čaše i ostaviti da se stegne.
2. Preko njega sipati preliv od malina i ostaviti u frižideru da se ohladi.
3. Preostalu slatku pavlaku umutiti u šlag pa njime dekorisati mus.
(Recept objavljen u časopisu Dobra Hrana, broj 58)