Za sve ljubitelje italijanske poslatice: Napravite neodoljivu Tiramisu tortu
Za sve ljubitelje italijanske poslatice: Napravite neodoljivu Tiramisu tortu
Sastojci:
- 4 žumanca
- 200 g šećera u prahu
- 450 g krem sira
- 400 ml slatke pavlake
- malo pakovanje piškota
- skuhana kafa
- malo ruma
- malo kokosa
Priprema:
Odvojite žumanca od bjelanaca, pa žumanca sa polovinom šećera u prahu mutite na pari 15 minuta. Odvojeno umutite slatku pavlaku s preostalom količinom šećera u prahu. Kad se žumanca ohlade, sjedniti ih sa slatkom pavlakom. Dodajte sir i sve dobro umutite mikserom. Ohlađenoj kafi dodajte rum. U posudu prvo sipajte pola količine umućene smjese, preko poredajte piškote kratko namočene u kafi. Kad cijelu površinu prekrijete piškotama, sipajte preko preostalu količinu krema. Poprašite kakaom i stavite da se hladi.
(Recept objavljen u časopisu "Ekstra kuhinja" Specijalno izdanje, broj 1)