Meki čokoladni kolač s karamelom
Namastite zdjelice i pospite ih šećerom. U mikrovalnoj pećnici ili na bagna mariji otopite čokoladu i maslac dok ne postigenete homogenu smjesu.
Sastojci
- 6 jušnih kašika maslaca
- 80 g šećera
- 200 g gorke crne čokolade
- 2 velika jaja
- 2 žumanjka
- 60 g brašna
- prstohvat soli
- karamela
- slatko vrhnje za šlag
Pripremanje:
1. Namastite zdjelice i pospite ih šećerom. U mikrovalnoj pećnici ili na bagna mariji otopite čokoladu i maslac dok ne postigenete homogenu smjesu.
2. U veliku zdjelu stavite šećer, jaja, žumanjke, prstohvat soli i brašno. Uz konstantno miješanje dodajte čokoladnu mjesu ovoj s brašnom. Ispunite ¾ zdjelice dobivenom smjesom i ostavite u frižideru na 15 minuta.
3. Zatim pecite oko 25 minuta dok sredina ne bude mekana, ali ne i tekuća. Pustite 5 minuta da se ohladi te poslužite s karamelom i šlagom.
(Dobra Hrana)