Čokoladni cheesecake će oduševiti vaše ukućane

Deserti
Čokoladni cheesecake će oduševiti vaše ukućane
Kekse usitnite u kuhinjskom blenderu. Okrugli kalup (promjera 26 cm) namažite maslacem te izvana omotajte s dva sloja folije (kako bi se spriječio ulazak vode).

Sastojci

- 200 g oreo keksa ili integralnih keksa s kakaom
 -80 g maslaca
 -250 g fine tamne čokolade
 -100 g mliječne čokolade
 -400 g kremastog sira
- 350 g mascarponea
 -5 jaja (odvojeni žumanjci i bjelanjci)
 -2 dcl slatkog vrhnja
- 2 čajne kašike jake kafe
- 1 jušna kašika ruma
- prstohvat soli

Pripremanje: 

1. Kekse usitnite u kuhinjskom blenderu. Okrugli kalup (promjera 26 cm) namažite maslacem te izvana omotajte s dva sloja folije (kako bi se spriječio ulazak vode).
2. Kekse pomiješajte s maslacem i utisnite na dno kalupa. Dok pripremate smjesu, kalup ostavite u frižideru. Čokoladu i slatko vrhnje otopite na pari povremeno miješajući te zatim ostavite da se malo ohladi.
3. Mikserom pomiješajte kremasti sir, mascarpone, šećer te dodavajte miješajući jedan po jedan žumanjak. Na kraju umiješajte čokoladu, prstohvat soli, rum i kavu.
4. U drugoj posudi miksajte bjelanjke dok ne dobijete snijeg. Snijeg ručno, lagano umiješajte u smjesu. Smjesu ulijte u kalup na smjesu s keksima, a zatim kalup stavite u veći pleh u koji ste ulili vruću vodu.
5. Pecite na 160 stupeni sat i pol, a zatim ugasite pećnicu i ostavite još barem pola sata. Nakon toga izvadite kalup s tortom te ostavite da se ohladi, a potom spremite u frižider da odstoji.


(Dobra Hrana)

Ne propustite