Sladoled od bijele čokolade sa ružmarinom, limunom i maslinovim uljem

Deserti
Sladoled od bijele čokolade sa ružmarinom, limunom i maslinovim uljem
250 g slatkog vrhnja zakuhajte sa koricom limuna i grančicom ružmarina. Kada provrije, maknite sa vatre, pa pustite 5 minuta.

Sastojci: 

⦁    500 g slatkog vrhnja
⦁    2 žumanjka
⦁    1 grančica dugačka 5 cm, svježeg ružmarina
⦁    1 kašičica svježe nešpricane korice od limuna
⦁    250 g bijele čokolade
⦁    100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
⦁    šareni papar, iz mlinca, za posluživanje

Pripremanje:

1.    250 g slatkog vrhnja zakuhajte sa koricom limuna i grančicom ružmarina. Kada provrije, maknite sa vatre, pa pustite 5 minuta.
2.    Procijedite, pa ponovno zakuhajte vrhnje. Maknite ga sa vatre pa pažljivo prelijte preko žumanjaka i miješajte da se sve sjedini, pazeći da žumanjci ne koaguliraju. Dodajte bijelu čokoladu koju ste prethodno natrgali na komadiće dok se u potpunosti ne otopi.Na kraju dodajte maslinovo ulje, ponovno promiješajte i stavite sa strane da se krema malo ohladi.
3.    250 g preostalog slatkog vrhnja umutite u šlag pa pažljivo špatulom miješajte sa kremom od bijele čokolade dok se obje smjese lijepo ne sjedine. Spremite sladoled u zamrzivač na nekoliko sati.

(Dobra Hrana)

Ne propustite