Sladoled od bijele čokolade sa ružmarinom, limunom i maslinovim uljem
Sastojci:
⦁ 500 g slatkog vrhnja
⦁ 2 žumanjka
⦁ 1 grančica dugačka 5 cm, svježeg ružmarina
⦁ 1 kašičica svježe nešpricane korice od limuna
⦁ 250 g bijele čokolade
⦁ 100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
⦁ šareni papar, iz mlinca, za posluživanje
Pripremanje:
1. 250 g slatkog vrhnja zakuhajte sa koricom limuna i grančicom ružmarina. Kada provrije, maknite sa vatre, pa pustite 5 minuta.
2. Procijedite, pa ponovno zakuhajte vrhnje. Maknite ga sa vatre pa pažljivo prelijte preko žumanjaka i miješajte da se sve sjedini, pazeći da žumanjci ne koaguliraju. Dodajte bijelu čokoladu koju ste prethodno natrgali na komadiće dok se u potpunosti ne otopi.Na kraju dodajte maslinovo ulje, ponovno promiješajte i stavite sa strane da se krema malo ohladi.
3. 250 g preostalog slatkog vrhnja umutite u šlag pa pažljivo špatulom miješajte sa kremom od bijele čokolade dok se obje smjese lijepo ne sjedine. Spremite sladoled u zamrzivač na nekoliko sati.
(Dobra Hrana)