Čokoladni fudge torta Rudolpha van Veena

Deserti
Čokoladni fudge torta Rudolpha van Veena
Zagrijte pećnicu na 170°. Zakuhajte 300 ml vode i umiješajte kakao u prahu te potom ohladite. Pomiješajte brašno, šećer, sol, prašak za pečenje. Prerežite vanilin štapić i izdvojite vaniline sjemenke nožem. Dodajte ih u smjesu s brašnom.

Sastojci

⦁    300 ml vode
⦁    90 g kakao praha
⦁    250 g brašna
⦁    500 g šećer a
⦁    9 g soli
⦁    2 praška za pecivo
⦁    1 vanilin štapić
⦁    350 ml mlaćenice
⦁    130 ml ulja od kikirikija
⦁    3 jaja

Za čokoladnu fudge kremu:

⦁    250 g maslaca
⦁    300 g šećer u prahu
⦁    200 g tamne čokolade
⦁    2 kašike kakaa u prahu
⦁    100 g creme fraiche

Pripremanje: 

1.    Zagrijte pećnicu na 170°. Zakuhajte 300 ml vode i umiješajte kakao u prahu te potom ohladite. Pomiješajte brašno, šećer, sol, prašak za pečenje. Prerežite vanilin štapić i izdvojite vaniline sjemenke nožem. Dodajte ih u smjesu s brašnom.
2.    Dodajte mlaćenicu, ulje i jaja pa miješajte dok smjesa ne postane glatka. Umiješajte zatim smijesu koju ste dobili miješajući vodu i kako u prahu i ostavite cijelu smjesu da "odmori" sat vremena.
3.    Namastite pleh u kojem ćete peći tortu. Za svaki slučaj stavite i papir za pečenje. Ulijte smjesu i pecite kojih 50 minuta dok ne postane zlaćana pa pustite da se ohladi
4.    Za kremu izradite smjesu od maslaca i žutanjka dok ne postane pahuljasta. Otopite čokoladu na parnoj kupelji (bagna mariji). Dodajte preostale sastojke i miješajte kojih 4 minute. Rasporedite kremu po tijestu.

(Dobra Hrana)

Ne propustite