Kolač od keksa i čokolade koji se ne peče

Deserti
Kolač od keksa i čokolade koji se ne peče
Kekse stavite u blender i usitnite ih, a zatim sjedinite otopljenim maslacem u homogenu smjesu. Rasporedite po plehu za pite, a zatim ostavite u frižideru najmanje 30 minuta kako bi se smjesa stisnula

Sastojci

⦁    350 g oreo keksa ili nekih drugih s kremastim punjenjem u sredini
⦁    150 g maslaca (otopljenog)
⦁    2 čajne kašičice želatine u prahu
⦁    60 ml hladne vode
⦁    300 g slatkog vrhnja (vrhnja za šlag)
⦁    1 čajna kašičica ekstrakta vanilije
⦁    110 g šećera
⦁    200 g otopljene bijele čokolade
⦁    400 g kremastog sira (može i milerama ili creme fraiche)
⦁    *dodatni preljev od karamele po želji
⦁    *otopljena crna čokolada za ukrašavanje

Pripremanje:

1.    Kekse stavite u blender i usitnite ih, a zatim sjedinite otopljenim maslacem u homogenu smjesu. Rasporedite po plehu za pite, a zatim ostavite u frižideru najmanje 30 minuta kako bi se smjesa stisnula
2.    U malu posudicu stavite hladnu vodu, a zatim dodajte i želatinu, stavite na laganu vatru i uz kontinuirano miješanje zagrijavajte dok želatina potpuno ne nestane.
3.    U posebnoj zdjeli izradite kremu od kremastog sira, šlaga, ekstrakta vanilije i šećera pa izradite u glatku smjesu. Umiješajte zatim otopljenu želatinu i dodajte otopljenu bijelu čokoladu. Dodajte još malo keksa (ne fine smjese nego grubo natrgajte da ostanu komadići), zatim tako pripremljenu smjesu rasporedite preko ohlađene smijese keksa i maslaca.
4.    Ostavite u frižideru još barem sat-dva da se smjesa dobro ohladi, a najbolje bi bilo preko noći, ako uspijete izdržati. Po želji prelijte otopljnom crnom čokoladom ili karamelom.

(Dobra Hrana)

Ne propustite