Savršen spoj čokolade i mandarina: Torta koja će vas na prvi zalogaj osvojiti

Deserti
Savršen spoj čokolade i mandarina: Torta koja će vas na prvi zalogaj osvojiti
Čokoladna torta sa mandarinama

Sastojci: 

Za koru: 

- 2 jajeta 
- 100 g brašna 
- 1 kesica praška za pecivo 
- malo cimeta 
- 150 g šećera 
- 2 kesice pudinga od čokolade 
- voda 

Za fil: 

- 2 kesice šlag kreme od čokolade 
- 150 g čokolade za kuhanje 
- 1 mandarina 

Priprema: 

1. U odgovarajućoj zdjeli mikserom pjenasto umutiti jaja, pa dodavati ostale navedene sastojke za koru uz neprekidno miješanje. 
2. Smjesu uliti u podmazan kalup za torte i pećo 10 - 15 minuta u rerni zagrijanoj na 250 stepeni. 
3. Pečenu koru ohladiti, pa je poprečno presjeći na dva jednaka dijela. 
4. Šlag kremu umutiti prema uputstvu sa kesice. 
5. Na tacnu za torte staviti donji dio kore, nanijeti šlag kremu, pa pokriti drugim dijelom kore. 
6. Čokoladu istopiti na pari i premazati cijelu tortu. Dekorisati kriškama mandarine. 

(Recept objavljen u časopisu "Torte i kolači", broj 24) 

Ne propustite