Recept za brzi desert bez pečenja: Kokos rolat

Deserti
 Recept za brzi desert bez pečenja: Kokos rolat
Kokos rolat

Sastojci: 

Za tamni dio: 

- 125 g margarina 
- 300 g šećera 
- 3 šoljice mlijeka 
- 100 g čokolade 
- 500 g mljevenog keksa
- 1 jaje

Za svjetliji dio: 

- 125 g margarina 
- 300 g šećera 
- 2 šoljice mlijeka 
- 200 g kokosovog brašna 
- 1 kašika brašna 

Priprema: 

1. Za tamni dio margarin, 300 g šećera, 3 šoljice mlijeka i 100 g čokolade staviti da prokuhaju, pa dodati keks. Kad se ohladi dodati jedno jaje i umijesiti glatko tijesto. 
2. Za svjetliji dio 125 g margarina, 300 g šećera i 2 šoljice mlijeka prokuhati, te dodati 200 g kokosov brašna i 1 kašiku brašnu. Dobro izmješajte. 
3. Na alumunijsku foliju ili na prozirni celofan pomoću oklagije razvaljati tamni dio u obliku pravougaonika. Na njega nanijeti svjetliji dio, pa urolati. 
4. Ostaviti u frižideru preko noći da se stegne, isjeći na kriške i poslužiti. 

(Recept objavljen u časopisu "Torte i kolači" broj 24) 

Ne propustite